Guitar -->

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σβήνουν το Ελληνικό Κράτος από το χάρτη...


Ξένοι επίτροποι σε κάθε υπουργείο, τράπεζα και φορέα του Δημοσίου


Σβήνουν το Ελληνικό Κράτος από το χάρτη... 
Το έχουμε αντιληφθεί;

Σε αυξημένη εποπτεία βρίσκεται ήδη η Ελλάδα και σε κάθε φορέα του Δημοσίου έχει τοποθετηθεί Επίτροπος, Επόπτης, ομάδα ή υπάλληλος της Τρόικα και των δανειστών προκειμένου να ελέγχει την πορεία των μεταρρυθμίσεων και εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

1. Η Ομάδα του Μπομπ Τράα από το ΔΝΤ

Ο ανθελλην Ολλανδός οικονομολόγος Μπομπ Τράα είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας τεσσάρων υπαλλήλων του ΔΝΤ στην Αθήνα και μένει μόνιμα εδώ, σχεδόν από την αρχή της υπογραφής του Μνημονίου Ι. Το γραφείο του βρίσκεται στον 8ο όροφο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδας, στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά η οικία του ήταν επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά για λόφους ασφαλείς μετακόμισε στα βόρεια προάστια.

Από την κυβέρνηση ο Τράα ζητάει: «Κλείστε οργανισμούς, απολύστε υπαλλήλους, σταματήστε τους φόρους». Σε πρόσφατο Συνέδριο του Economist στην Αθήνα ο κ. Τράα υποστήριξε ότι τα μέτρα δεν είναι τα τελευταία«Δεν είναι ρεαλιστικό να λέμε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Το Μνημόνιο δεν είναι χαραγμένο σε πλάκες. Θα χρειαστούν νέα μέτρα καθώς προχωράμε».

Ο κ. Τράα επικέντρωσε την κριτική του στον μεγάλο δημόσιο τομέα και τους ελλιπείς φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς. «Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει την ικανότητα συλλογής φόρων αντί να επιβαρύνει συνεχώς το σύστημα με νέους. Μόνο τότε θα μπορέσει να μειωθεί και η φορολόγηση». 

Έχει πει

-«Κοιτάζω τους πίνακες με τις άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα και νομίζω ότι αντικρύζω καρδιογράφημα νεκρού». 

-«Πρέπει επιτέλους να ξεκινήσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

-Απαντώντας στο επιχείρημα ότι η χρηματιστηριακή αξία των εισηγμένων προς πώληση εταιριών δεν επιτρέπει την αξιοποίησή τους, ο κ. Τράα είπε: 
«Ηρθα πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2009. Τότε είδα ότι υπήρχε οption πώλησης του 10% του ΟΤΕ, αξίας 780 εκατ. Είπα στον υπουργό «πούλα το αύριο». Μου απάντησε ότι αργότερα μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη τιμή».

-«Δεν θέλω να γυρίσω στην Ολλανδία μέσα σε φέρετρο» 

πηγη
http://kostasxan.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7907.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.