Guitar -->

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ εις το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΗΣ ΑΔΕΛΑΪΔΟΣ


ΠΡΟΤΟΜΗ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΘΑ ΚΟΣΜΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΑΪΔΑΣ

Στις 11 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός της Νοτίου Αυστραλίας, Jay Weatherill, θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αριστοτέλη στην κεντρική πλατεία του Πανεπιστημίου Φλίντερς της Αδελαΐδας.
Η πράξη αυτή δεν είναι μικρής σημασίας, καθώς προβάλλει τη διάρκεια του Ελληνικού πνεύματος σε μια χώρα τόσο σημαντική για τον Ελληνισμό, όπως η Αυστραλία και σε μια εποχή που υπερτονίζονται οι ασιατικές γλώσσες και σχεδόν υποβαθμίζονται οι ευρωπαϊκές.

Το επίτευγμα αυτό οφείλεται στο πεισματικό όραμα του Σωτήρη Φύλλη, όταν πριν από τρία χρόνια αποφάσισε να προσεγγίσει τον τότε νομάρχη της Χαλκιδικής, Αστέριο Ζωγράφο, ζητώντας του να κατασκευαστεί η προτομή στην Ελλάδα και να ταξιδέψει ως τη μακρινή Αυστραλία, πράγμα που έγινε. Το επόμενο βήμα ήταν να καλλιτεχνηθεί η βάση της προτομής από μάρμαρο. Το έξοδο αυτό, ύψους 20.000 δολαρίων ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο σύλλογος Χαλκιδικαίων Νοτίου Αυστραλίας, ο οποίος υποστήριξε με ενθουσιασμό την προσπάθεια αυτή.
Πλήθος επισήμων και λαού θα πλαισιώσει το μοναδικό αυτό γεγονός κάτω και γύρω από την επιβλητική παρουσία του μεγάλου φιλοσόφου.
Περισσότερα: http://www.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.