Guitar -->

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ἀπεβίωσε ὁ «παπποὺς μὲ τὴν μάσκα»!

ΕΦΥΓΕΣ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ, ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΠΑΝΟΠΛΟΙ?






O ίδιος δεν είχε «αύριο» κι όμως αγωνιζόταν για ένα καλλίτερο αύριο, όχι γι’αυτόν, αλλά για τις γενιές που άφησε πίσω του, αλλά κι αυτές  που θα έρθουν στο μέλλον.
Ανήκε στην γενιά, που έκανε το «ΟΧΙ»από λόγο …πράξη, οπότε προφανώς το να αγωνίζεται για ελευθερία ήταν κάτι αυτονόητο γι’αυτόν.
Μας άφησε παρακαταθήκη, το παράδειγμα που έδωσε από πέρασμά του στον κόσμο μας και αποτυπώνεται με «χίλιες λέξεις» στην φωτογραφία που τον έκανε γνωστό..
Να πας στο καλό παππού….Κατά κάποιο τρόπο είσαι τυχερός, δεν θα δεις τα όσα θα ακολουθήσουν.
Σεμέλη
 Απεβίωσε το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ο Βασίλης Παπανίκος γνωστός και ως «παππούς με την μάσκα» Η φωτογραφία του κ. Παπανίκου με την αντισφυξιογόνο μάσκα στο πρόσωπο κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του 2011, έκανε τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών φωτο ειδησεογραφικών πρακτορείων και αποτύπωσε δραματικά την βίαιη καταστολή που επιχειρήθηκε εναντίον των διαδηλωτών, αλλά κυρίως, την αγωνιστικότητα και την αγωνία για ένα καλύτερο αύριο. 
Η κηδεία τελέστηκε στη Καισαριανή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.