Guitar -->

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Θερμοπυλαι - Σπαρτιαται


«Μυριάσιν ποτέ τήδε τριακοσίας εμάχοντο. Εκ Πελοποννήσου χιλιάδες τέτορες».
«Κάποτε εδώ πολέμησαν 1,400 Πελοποννήσιοι 3,000,000 εχθρών».


Διαβάστε Περισσότερα: http://www.asxetos.gr/articles/greece/maxi-thermopylon-o-leonidas-kai-oi-300.html#ixzz2CgOTEdol



1) Μετά την μάχη των Θερμοπυλών 299 γυναίκες Λάκαινες ( οι μητέρες των πεσόντων) έκαναν εορτη, για τον χαμό των παιδιών τους...Μια γυναίκα κλείστηκε στο σπίτι και μοιρολογούσε τον γιο της που σώθηκε..!
 Ήταν ο αγγελιαφόρος που είχε επιλέξει ο Λεωνίδας για να πάει το μήνυμα στην Σπάρτη ότι ''έπεσαν''. Αυτόν τον οποίον ονόμασαν Ο ΤΡΕΣΑΣ...δηλ. αυτός που τρέμει..! Του χρέωσαν λιποψυχία στη μάχη,δηλαδή...
Αυτός πέθανε στην μάχη των Πλαταιών την επομένη χρονιά,όμως το όνομά του δεν γράφτηκε στον τάφο,γιατί θεωρήθηκε ότι ξεχρέωσε την προηγούμενη ντροπή...!!!

2) Εάν πήγαινες σε δίκη και είχες μάρτυρα υπερασπίσεως κάποιον Σπαρτιάτη, κέρδιζες τη δίκη χωρίς να γίνει..!!! Γιατί...? Γιατί εξ ορισμού, ο Σπαρτιάτης δεν έλεγε ποτέ ψέμματα..!!!

4) Απαγορευετο να τρώνε στις οικιες τους.Έτρωγαν πάντα όλοι μαζί στα συσσίτια, ακόμη και οι βασιλείς.Όλοι έτρωγαν από ένα πιάτο μέλανα ζωμό,εκτός των δύο βασιλέων που μπορούσαν να φάνε δύο.

5) Εθάβοντο σε ανώνυμα μνήματα,διότι ήταν υπερφιλοδοξία να υπάρχει το όνομα στον τάφο.Οι μόνοι που είχαν αυτό το ''προνόμιο'' ήταν οι νεκροί στις μάχες και οι μητερες που πέθαιναν κατα τον τοκετο! Ουδείς άλλος..!!!

6) Και κάτι για τον περίφημο Καιάδα...Ο Καιάδας ήταν ο τόπος εκτελέσεως των καταδικασθέντων εις θάνατον.ΔΕΝ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ..!!! Αυτό που έκαναν στα παιδιά ήταν το εξής: όταν γεννιόταν το παιδί,το εμβαπτιζαν σε κρασί αμέσως. Από τον ήχο που έκανε το κλάμα του, έκριναν την κράσι του..! Αν ήταν αδύναμο το κλάμα, το άφηναν στους ΑΠΟΘΕΤΕΣ (οι αποθέτες ήταν κοιλώματα σε βράχους) Το άφηναν 3 μέρες και αν επιβίωνε γινόταν ΥΠΟΜΟΙΟΝΑΣ. Θα μου πείτε, ΣΚΛΗΡΟ. Ναι, πολύ σκληρό για τα δικά μας δεδομένα,όμως αυτή είναι η αλήθεια...Και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να διαστρεβλώνουμε το οτιδήποτε,όσο ''πολιτισμενοι εβραιοχριστιανοι'' και αν είμαστε... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.