Guitar -->

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Ελληνες! ο σωζων εαυτον σωθητω! η χωρα, δυστυχως χαθηκε..


ΔΕΣ ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΒΡΕ "ΓΙΔΙ"!!!

Παραθέτω μερικά δημοσιογραφικά ντοκουμέντα για να πληροφορηθούν οι νέοι και να θυμηθούν οι παλαιότεροι. Όσοι δεν νευριάσετε και δεν οργιστείτε τουλάχιστον, επιτρέψτε μου να θεωρήσω πως ο προσδιορισμός "γίδια" ή κατ΄άλλους "τραγιά" είναι μάλλον επιεικής και θα πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά τους λόγους που ψηφίζετε. Καλού - κακού κάντε και καμμιά ερώτηση στον τοπικό βολευτή-βολευτίνα της προτίμησής σας μη τυχόν και έχει τα μούτρα να σας απαντήσει κάτι (εκτός βέβαια από την ανανέωση της ψήφου σας).

Οι υπόλοιποι, είμαι σχεδόν σίγουρος πως θα ανεβάσετε βιορυθμούς σε σημείο έκρηξης με ότι δείτε παρακάτω, και σκεφτείτε τους σπόνσορες, τους νταβατζήδες, τους χορηγούς, τους μάνατζερς, τους πανπλούσιους και βέβαια, όλους αυτούς που διαχρονικά στηρίζουν τη σαπίλα και τα βοθρολύματα της πολιτικής ζωής του τόπου!












 

Ακρόπολις 9.6.1957

Κάπως έτσι λοιπόν άρχισαν όλα! Η εκστρατεία της καλής εφημερίδας ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα. Μετά από πενήντα πέντε συναπτά έτη η μηχανοργάνωση και τα "κοbιούτερς" έλυσαν το πρόβλημα κι έτσι οι πολίτες δεν παθαίνουν πλέον "έλκος στομάχου" (γιατί έχει ανακαλυφθεί στο μεταξύ ένας σκασμός άλλες παθήσεις πιο πιασάρικες και ιατρικώς πιο κονομησιάρες). ...


 

Εμπρός 25.1.1953 

Κι επειδή δεν υπήρχε άλλη λύσις, όπερ και εγένετο. Το ΕΣΥ ήρθε αργότερα μεν, νάναι καλά ο μίστερ ζιβάνγκο και η "σκυλοπαρέα" του! Δεν έχουμε όμως παράπονο, μέχρι κι ο Ομπάμα το ζήλεψε και μας αντιγράφει πλέον ασύστολα!
Ναι ρε, γιατί οι Ελληνες είναι πάντα πρωτοπόροι και σε όλα. Εκτός που είναι άρχοντες, καρντάσια και χουβαρντάδες!


 

Αθηναϊκή 10.7.1965 

Μέχρι δηλαδή το 1968 το μετρό θα ήταν έτοιμο! Αν μέτρησα δηλαδή καλά!!!
Ας δούμε όμως αδέρφια τι έγινε το 1968. 


 

Ελεύθερος Κόσμος 22.12.1968 

Η χρήση του ενεστώτος σημαίνει μια πράξη που εξελίσσεται στο παρόν, έτσι δεν είναι;
Για να δούμε - κάπου εδώ ομολογώ πως τουλάχιστον σε ότι με άφορά, ξανα-αρχίζω να φουντώνω και να κοκκινίζω !!!


 

Απογευματινή 6.1.1970 

 

Ακρόπολις 2.9.1972 



 

Απογευματινή 8.5.1973 

Για τους ανιστόρητους, να σημειώσω πως ήδη είμαστε στην περίοδο της επαράτου (χούντα ήταν τότε, ό,τι ήθελε έλεγε ότι ήθελε έκανε).
Τη φέραμε όμως ρε παλληκάρια την πολυπόθητη δημοκρατία, τους Απριλιανούς τους στείλαμε - όχι όλους, μια ελάχιστη μειοψηφία - στη φυλακή ισόβια!
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του λοιπόν και ο "εθνάρχης" μας βλοσυρός, σοβαρός και μετρημένος μας παροτρύνει αργότερα για "σκληρή δουλειά" να "σηκώσουμε τα μανίκια" και βγάλουμε τη χώρα από το βάλτο!
Εμείς δηλαδή, ο λαουτζίκος, η χλέμπα, διότι το χαραμοφάικο σκυλολόι που μάζεψε δίπλατου  πιάσαν καρέκλες, μεγάλες καρέκλες, δερμάτινες καρέκλες, βαριές καρέκλες μα πάνω απ όλα υπεύθυνες καρέκλες, με ζόρια, με άγχος, με πίεση και δικαιοσύνη...

 

Ακρόπολις 29.3.1975 

 

Βραδυνή 14.8.1976 





Βραδυνή 4.12.1979 

Εντάξει ρε παιδιά!, σιγά, μη φουντώνετε υπερβολικά, δε λέμε, πέρασαν μερικά χρονάκια παραπάνω, αλλά σημασία έχει ότι το Μετρό έγινε ρε γαμότο!
Έτσι δεν είναι; Μην είμαστε μίζεροι ρε παιδιά! Πάντα ελληνάρες;
Εντάξει, κάτι σταθμούληδες έχουνε μείνει ακόμα, δηλαδή έτοιμοι είναι, αλλά δεν τους ανοίγουν γιατί το όνομα Siemens είναι κακιά λέξη και ενοχλεί αρκετά παλληκαράκια κλεφτρονάκια και λαμόγια.
Είναι και αυτοί οι παλιογερμανοί στη μέση τώρα τελευταία... Μας μπλέξαν τους υπερήφανους με κάτι χρωστούμενα λένε, κάτι τανκς, κάτι αεροδρόμια, κάτι υποβρύχια, κατι κρατικές προμήθειες, κάτι στρατιωτικές προμήθειες, κάτι ιατρικά, κάτι νοσοκομειακά, κάτι οικιακές παλιοσυσκευές, κάτι τρένα, μερικά παλιοαερόπλανα..... Οτι νάναι και ότι θέλουν οι κερατάδες!!! Τέλως πάντων όμως.
Αλλά, νά, όπου νάναι θα γίνουν και αυτά. Άλλωστε, ξεκινήσαμε και το μετρό της Θεσσαλονίκης έτσι;; Μην είσαστε αχάριστοι και βιαστικοί μωρε! Υπενθυμίζω βρισκόμαστε στο 1979 σωστά;
Συνεχίζω λοιπόν!!! 




 


Απογευματινή 26.8.1968 & 11.4.1973 αντίστοιχα. 

 

Απογευματινή 24.4.1969 

Δεν θέλω φωνές παιδιά!!! Ψυχραιμία! Παραγνωρίζετε σημαντικά ιστορικά γεγονότα!!!!
Στο 1969 βρισκόμαστε ακόμη!
Είπαμε, επάρατος χούντα ήταν τότε, ό,τι ήθελε έλεγε ότι ήθελε έκανε!
Ποιος τολμούσε να την ελέγξει; Οι μελλοντικοί ηγέτες μας άλλωστε υπέφεραν (με το αζημίωτο) κάνοντας αντίσταση στις μεζονέτες, στα καφέ, τις πλατείες και τα μπιστρό των Παρισίων, του Λονδίνου, του Μονάχου, του Μανχάταν και άλλων τέτοιου τύπου κολαστηρίων της αλλοδαπής!
Εμ, τους υπόλοιπους μαλάκες, μας παράτησαν εδώ - φεύγοντας νύχτα βέβαια όλοι αυτοί για να μη δώσουν στόχο- να κάνουμε λοιπόν πολύμηνες και δωρελάν διακοπές στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά της Γυάρου, 
της Μακρονήσου, της Καρπάθου, της Λέρου, της Ικαρίας, του Αη Στράτη και της Αίγινας. Σε εγκαταστάσεις πολυτελείς που η μαύρη προπαγάνδα τις ονόμασε μετέπειτα κολαστήρια!
Γι αυτό μας σώζουν από τότε αυτοί, τα παιδιά, τα ανήψια και τα αδέρφια τους!!

Συνεχίζουμε λοιπόν, οπλιστείτε με υπομονή και χαμόγελο παρακαλώ!!!

 

Ακρόπολις 15.5.1973 
Ναι καλέ, η Αττική Οδός είναι. Θα αρχίσει λέει να κατασκευάζεται το 1974, αφού έρθουν να μας σώσουν οι τιμημένοι μετανάστες μας απο τα Παρίσια και τις Αμερικές!!!



 

Βραδυνή 18.2.1965
Δεν θα το χαλάσουμε τώρα ρε παιδια, για το αν είναι γέφυρα ή σήραγγα.
Σημασία έχει το "συντόμως" ρε γαμότο μου! 


 

Απογευματινή 3.12.1974 & Βραδυνή 26.6.1979 

 

Ακρόπολις 12.7.1978
Ε, εεεε αφού το εδήλωσεν ο πρωθυπουργός όπως πληροφορεί η καλή μας φυλλάδα!! 

 

Απογευματινή 28.6.1969 
Χωρίς σχόλια εδώ. Συγνώμη γιατί νοιώθω μάλλον μια ταχυκαρδία.... ούφ... 


 


Έθνος 6.5.1955 & Ακρόπολις 17.6.1976
Μέσα σε μια εικοασετία, ένα μεγαλόπνοο έργο επερατώθη. 

 

Ακρόπολις 18.7.1947
Ναι, έχουν περάσει εξήντα πέντε χρόνια από τότε. Αλλά αυτοί οι κερατάδες -οι κουτο -φραγκοι (ουστ!) δεν μας δίνουν συμπληρωματική βοήθεια και πρέπει να διαπραγματευόμαστε σκληρά αυτές τις ρημάδες τις "δόσεις" που μας έχουν βγάλει την ψυχή...
Πάλι καλά που έχουμε στο τιμόνι της πατρίδας τον Αντωνάκη, γιατί με τον άλλο το φίλο του τον Τζέφρει θα είχαμε κακα ξεμπερδέματα!! Ευτυχώς το σουτάραμε το όργιο και ησυχάσαμε.
Για τον Αντωνάκη λοιπόν, δε λέω, πολύ καλό παιδί! Πρώην πιτσαδόρος και σπουδαγμένος στα οικονομικα!
Πρωθυπουργάρα λέμε! Να γειάσουν τα χεράκια αυτών που το ψήφισαν το παιδί!!! Καμμιά δεκαριά χιλιάδες Βολιώτες δηλαδή. Μπράβο σας παιδιά!

Μεγαλειώδη πράγματα ρε σείς, γιατί αγανακτείτε; Γιατί διαμαρτύρεστε; Γιατί νιώθετε ανασφάλεια για το μέλλον; Μια ζωή στο παράπονο ρε γαμότο. Μήπως είστε λιγουλάκι αχάριστοι; Για σκεφτείτε το λίγο. 

Ίσως παρηγορηθείτε με τη σκέψη ότι ακόμα και πριν από μισό αιώνα plus υπήρχαν αντίστοιχοι ανικανοποίητοι και "αγανακτισμένοι" σαν και σας, που ξεσηκώνονταν απο τους οργίλους κήνσορες των (τότε) Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης!

 

Έθνος 8.7.1952 

Το "αργά" βέβαια που αναφέρεται στο τέλος του δημοσιεύματος είναι κάτι σχετικό. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που διάβασαν -τότε- το ανωτέρω δημοσίευμα στο Έθνος του 1952, σήμερα βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα!.
Είτε έχοντας αντιδράσει, είτε όχι. Ε Μ Ε Ι Σ  Ο Μ Ω Σ  Α Δ Ε Ρ Φ Ι Α ;;
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ;;
Εις το επανιδείν λοιπόν στους δρόμους της φωτιάς μωρέ, και ελπίζω να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!

 μαιευτική μέθοδος http://amfipolis.blogspot.com/#ixzz2Cy5OcWSK

1 σχόλιο:

  1. Συνηθισμένη κατάσταση στην Μπανανία όπου τρέχουν οι δημοσιογράφοι να βγάλουν με το ζόρι είδηση για το ψωμάκι τους και κάνουν την τρίχα τριχιά.. Οχι μόνον στις εφημερίδες αλά και στα κολλοκάναλα. Αφού βρίσκονται άνθρωποι που αγοράζουν εφημερίδες και ακούνε τηλεόραση το δούλεμα θα συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.