Guitar -->

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Στα 20 δις ανέρχεται ο ετήσιος τζίρος του παρεμπορίου...


στο κέντρο της Αθήνας αλλα και σε ολες τις παραλιες της Ελλαδας....

Ανεξελεγκτες καταστασεις με την διακινηση παρανομων εμπορευματων....την στιγμη που οι συνταξεις εχουν ισοπεδωθει....
Εχουμε κρατος???
Κρυφτό και κυνηγητό στο κέντρο της Αθήνας
Πανίσχυρη «λερναία ύδρα», αντίστοιχη της παγκόσμιας διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, είναι η μάστιγα του παραεμπορίου που συμβάλλει στο «λουκέτο» των επιχειρήσεων και στη συνακόλουθη απώλεια ανεξακρίβωτου αριθμού θέσεων εργασίας.

Σε συνθήκες παρατεταμένης οικονομικής κρίσης όπως η παρούσα, το πρόβλημα αποκτά επιπλέον απειλητικές ...διαστάσεις. «Ιδιαίτερα επικερδές παρακλάδι των διεθνών δραστηριοτήτων του οργανωμένου εγκλήματος», χαρακτήρισε το παραεμπόριο ο αστυνομικός διευθυντής και Διευθυντής Δυνάμεων του Κέντρου Αθήνας της ΕΛ.ΑΣ., Γεώργιος Δροσάκης, σε δηλώσεις του στο «Εθνος της Κυριακής».
Τα δίκτυα διακίνησης προϊόντων απομιμήσεων αλληλοεπικαλύπτονται με άλλες παράνομες δραστηριότητες, εξελίσσονται διαρκώς, αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες και εκμεταλλεύονται με τους καλύτερους δυνατούς τρόπους τα κενά των ελεγκτικών μηχανισμών.

Τα διαθέσιμα στοιχεία του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου καταδεικνύουν ότι το παραεμπόριο αντιπροσωπεύει το 30% της συνολικής εγχώριας εμπορικής δραστηριότητας.

Ο ετήσιος «μαύρος» κύκλος εργασιών εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από ΦΠΑ και φόρους να αγγίζουν τα 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Παρά τις προσπάθειες των μεικτών κλιμακίων ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας, που εδώ και μερικούς μήνες έχουν οδηγήσει σε αύξηση των κατασχέσεων σε ποσοστό έως και 60% σε σχέση με τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα περασμένων ετών, οι διάφορες παραεμπορικές δραστηριότητες συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας.

Με σύνολο 21.990.722 τεμαχίων, οι κατασχετικές επιδόσεις της χώρας μας βρίσκονταν μάλιστα στην κορυφή της ευρωπαϊκής κατάταξης του 2009. Ακολουθούσαν οι Ολλανδία, Ιταλία και Βουλγαρία, με σημαντικά πενιχρότερα αποτελέσματα. 

Με ξαφνικές «επιχειρήσεις» και κατασχέσεις οι άνδρες του Δήμου θέλουν να ξεριζώσουν από τους δρόμους της πόλης τα «παζάρια» των Αφρικανών, οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στο πανεπιστημιακό άσυλο των Προπυλαίων και της ΑΣΟΕΕ.

Τσάντες-απομιμήσεις επώνυμων οίκων, παπούτσια, υφάσματα, γυαλιά ηλίου και κάθε λογής μικροαντικείμενα βρίσκονται στη διάθεση των περαστικών, που φλερτάρουν πρόσκαιρα με τον ρόλο του επίδοξου καταναλωτή που απολαμβάνει τη διαδικασία του παζαρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.