Guitar -->

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Το Σύνταγμα της χώρας έχει ντε φακτο καταλυθεί…



Θα πρέπει τελικά να έχουμε πάθει ομαδική παράκρουση όλοι μαζί. Ένδεκα εκατομμύρια Έλληνες καθόμαστε και ανεχόμαστε ένα πολιτικό σύστημα το οποίο πλέον λειτουργεί και ασκεί εξουσία σε βάρος μας παράνομα και αντισυνταγματικά. Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών δεν είναι νομικοί και κυρίως...
συνταγματολόγοι, αλλά και εκείνοι οι λίγοι που υπάρχουν σιωπούν, μέχρι να θιγούν τα προνόμιά τους.

Μήπως είναι άραγε ψέματα ότι κάθε μέρα η ίδια η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως οι δανειστές (τρόϊκα) δεν δέχονται το ένα ή το άλλο; Χθες μόλις δεν μας είπαν ότι η τρόϊκα επέβαλε και πάλι το χαράτσι για…. τα ακίνητα στον λογαριασμό της ΔΕΗ ενώ η κυβέρνηση δεν ήθελε; Σήμερα πάλι δεν μας είπαν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν ισοδύναμα αλλά δεν είναι σίγουροι ότι η τρόϊκα θα τα εγκρίνει  κ.λ.π.; Κάνουμε μήπως λάθος;

Ξέρετε όμως τι σημαίνει αυτή η ομολογία; Σημαίνει πως δεν ισχύει πλέον το ελληνικό Σύνταγμα το οποίο στο άρθρο 82 παρ. 1 λέει «H Kυβέρνηση καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Xώρας, σύμφωνα με τους ορισμούς του Συντάγματος και των νόμων». Αφού όμως η κυβέρνηση δεν μπορεί αυτοδύναμα και κυρίαρχα να κυβερνήσει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τρόϊκας, αυτόματα το Σύνταγμα έχει καταλυθεί. Υπάρχει μήπως αντίρρηση επ’ αυτού;

Επίσης το άρθρο 22 μιλάει για το δικαίωμα στην εργασία και για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που συνάπτονται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Όμως και εδώ το Σύνταγμα έχει καταργηθεί.

Το άρθρο 17 κατοχυρώνει το δικαίωμα στην ιδιοκτησία. Και πάλι εδώ, μέσω της έμμεσης δήμευσης που υφιστάμεθα όλοι μας, το Σύνταγμα έχει καταλυθεί.

Το άρθρο 23 κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία, αλλά και εδώ έχουμε κατάργηση στην ουσία του Συντάγματος.

Το άρθρο 28 παρ. 2 σε συνδυασμό με το άρθρο 36 παρ. 2 ορίζει ότι οι διεθνείς συμβάσεις που εκχωρούν Εθνική Κυριαρχία θα πρέπει να επικυρωθούν από την Βουλή με πάνω από 180 βουλευτές. Ούτε αυτό έχει γίνει και παρόλα αυτά η Εθνική Κυριαρχία έχει παραχωρηθεί.

Αυτές είναι μόνο μερικές ενδεικτικές διατάξεις από πολλές άλλες που έχουν στην πράξη καταργηθεί.

Ξέρετε ποιες έχουν μείνει να ισχύουν μόνο;

Αυτές που νομιμοποιούν τυπικά την ύπαρξη Βουλής και κυβέρνησης, οι οποίες όμως εξουσίες (νομοθετική και εκτελεστική) οφείλουν πλέον να υπακούουν στους δανειστές και όχι στο ελληνικό Σύνταγμα.

Δεν χρειάζεται φυσικά να είναι κανείς νομικός για να αντιληφθεί πως από τη στιγμή που το Σύνταγμα της χώρας έχει παραβιαστεί και έχει de facto καταλυθεί σε πολλές διατάξεις του, απλά δεν ισχύει πλέον ολόκληρο και η σημερινή τουλάχιστον κυβέρνηση είναι παράνομη. Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο Σύνταγμα που να ισχύει αλά κάρτ. Είτε ισχύει ολόκληρο και το σεβόμαστε είτε δεν ισχύει καθόλου. Δεν μπορεί να σεβόμαστε μόνο τις διατάξεις που απονέμουν τυπικά εξουσία στους βουλευτές και τους υπουργούς, αλλά να παραβιάζουμε τις υπόλοιπες.

Επιπλέον, το ότι κανένας πολίτης δεν ενδιαφέρεται να αποκαταστήσει την συνταγματική νομιμότητα, κάνοντας χρήση του άρθρου 120 του Συντάγματος, δείχνει ότι και για τον ελληνικό λαό, το υπάρχον Σύνταγμα είναι πλέον στο σύνολό του γράμμα νεκρό.  Απλά ο κόσμος ανέχεται αυτή την εξουσία, γιατί δεν έχει κάτι άλλο αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι και τα εκτός εξουσίας κόμματα είναι απόλυτα συστημικά και στρουθοκαμηλίζουν για να μην κόψουν το αντισυνταγματικό κλαδί που και εκείνα κάθονται πάνω του..

Η κυβέρνηση και η Βουλή όμως, θα πρέπει το ταχύτερο να αποκαταστήσουν την νομιμότητα και την λειτουργία του Συντάγματος, γιατί δεν αποκλείεται ενδεχομένως να κατηγορηθούν κάποια στιγμή (κάποιοι από το πολιτικό σύστημα) για σφετερισμό της εξουσίας.

Πέτρος Χασάπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.