Guitar -->

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Mark Grant:Η Ελλάδα συνθηκολόγησε! το πασοκ την χρεοκοπησε


Mark Grant: Η Ελλάδα συνθηκολόγησε! Τώρα ή θα κρεμαστεί ή θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη!

Φωτογραφία για Η νέα κυβέρνηση, το Βερολίνο και το ευρωπαϊκό... τσίρκο
Από τον Πόρτα - Πόρτα Mark Grant: Η Ελλάδα συνθηκολόγησε! Τώρα ή θα κρεμαστεί ή θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη - Δεν μπορεί παρά να περιμένει την ετυμηγορία - Μόνος δρόμος η χρεοκοπία
"Η Ελλάδα συνθηκολόγησε! Τώρα ή θα κρεμαστεί ή θα παραμείνει φυλακισμένη για μια ζωή ...; Στην τρέχουσα συγκυρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα περισσότερο από το να περιμένει την ετυμηγορία των δανειστών της ...;". 

Με τον τρόπο αυτό περιγράφει ο γνωστός αναλυτής της Wall Street και αρθρογράφος της οικονομικής στήλης "Out of the Box", Mark Grant, την υπαναχώρηση τηςελληνικής κυβέρνησης για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, μετά την ομολογία του νέου υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα στους Financial Times πως "εφόσον το μνημόνιο έχει εκτροχιαστεί, δεν μπορούμε τη δεδομένη στιγμή να ζητήσουμε τίποτα από την τρόικα, μέχρις ότου επαναφέρουμε σε τροχιά το οικονομικό πρόγραμμα της χώρας".
Κατά τον Grant η χρεοκοπία της Ελλάδας μετά και την εξέλιξη αυτή είναι δεδομένη, γεγονός όμως που αυτόματα θα είναι ολέθριο για την Ευρωζώνη και το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κατάρρευση της Ελλάδας, εκτιμά ο αναλυτής, θα πλήξει και την αξιοπιστία των πιστωτών της χώρας. "Δεν μπορούν να υπάρξουν άλλες δικαιολογίες από καμία πλευρά", σχολιάζει έντονα επικριτικά ο Grant.
Eπιχειρώντας να προβλέψει τι θα περιλαμβάνει η επικείμενη έκθεση της τρόικα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, μετά τον εκτροχιασμό του Μνημονίου, ο Grant είναι σαφής: Δεν θα υπάρξει καμία πλέον συζήτηση για το στόχο μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Ο στόχος αυτός δεν είναι εφικτός, όπως επίσης και ο στόχος για την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.
"Ο δρόμος της Ελλάδας πρέπει να φτάσει στο τέλος του κάποια στιγμή", εξηγεί στη συνέχεια και προσθέτει: Ακόμη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση δεν μπορεί να "επιδιορθωθεί".
Κατά τον Grant, δύο είναι οι επιλογές για την Ελλάδα: Ή παραγραφή του χρέους - γεγονός το οποίο κανείς από τους Ευρωπαίους δεν επιθυμεί - ή χρεοκοπία. Επομένως στην πραγματικότητα ένας είναι ο δρόμος για τη χώρα, η χρεοκοπία ...;
http://www.mybudget360.com/dynamic-central-banking-duo-ecb-balance-sheet-fed-reserve-balance-sheet-2012

ΠΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.