Guitar -->

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Το κάδρο της σήψης και τα πράσινα λαμόγια


Μετά τα πράσινα ΜΜΕ και τα πράσινα λαμόγια, οι πράσινοι εισαγγελείς συμπληρώνουν το κάδρο της σήψης


Μετά τα πράσινα ΜΜΕ και τα πράσινα λαμόγια, οι πράσινοι εισαγγελείς συμπληρώνουν το κάδρο της σήψης

Έτος 2012. Η δίκη της πράσινης συμμορίας της Παντείου. 14 χρόνια μετά το σκάνδαλο

Ποινές κάθειρξης έως και 31 χρόνια επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε εννέα κατηγορουμένους για την υπεξαίρεση ύψους 8 εκ. ευρώ την περίοδο 1992-98 από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.


Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία, έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον πρώην πρύτανη του Παντείου Δημήτρη Κώνστα, αλλά και στους πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών.
κωνστας-γετιμης

Το δικαστήριο, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως Φανής Κοντοθανάση να απαλλαγούν οι τρεις καθηγητές, τους κήρυξε ενόχους, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατηγορουμένων.


Επίσης, σε ποινές από 10 έως 31 χρόνια καταδικάστηκαν ακόμη έξι διοικητικοί υπάλληλοι του εν λόγω πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους ...Μιχάλη Παπαδοκωστάκη, Χαράλαμπο Μπούτσικο, Ιωάννη Γρατσάνη, Παναγιώτη Ορφανό, Βλάση Βεηκωντή και τον υπεύθυνο λογιστηρίου του Παντείου Αναστάσιο Κουτσοδημητρόπουλο, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τρεις φορές ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα χρήματα της υπεξαίρεσης από το Πάντειο, τα οποία προορίζονταν για την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά ειδών πολυτελείας, μάρμαρα και εξοχικά, ενώ αγοράστηκε και μία Ferrari από τον διοικητικό υπάλληλο, κ. Κουτσοδημητρόπουλο, την οποία το δικαστήριο διέταξε να κατασχεθεί και να δημευθεί
.



Οι δύο ηρωϊκοί Έλληνες, ο πρύτανης Ηλίας Σιδηρόπουλος και ο αντιπρύτανης οικονομικών Ονούφριος Φαρμακίδης που έχουν αποκαλύψει το σκάνδαλο, δεν ζουν πια.

Επί 14 χρόνια έδιναν λυσσαλέα μάχη απέναντι στους “μάρτυρες υπεράσπισης”. Τον κύριο Πάγκαλο, τον κύριο Λοβέρδο, τον κύριο Κουβέλη και άλλους εξαίρετους “προοδευτικούς”. Τις νύχτες όμως έδιναν μία άλλη μάχη. Δολοφονικές επιθέσεις από “προοδευτικές” συμμορίες και μπράβους. Απειλές στα παιδιά και στις γυναίκες τους. Ανηλεείς ξυλοδαρμοί, εμπρησμοί, εκβιασμοί από την συμμορία των “μαζί τα φάγαμε”.

Λύγισαν και οι δύο. Ο ένας χτυπήθηκε επανειλημμένα στο κεφάλι όπου είχε κάνει εγχείρηση, ο άλλος από εγκεφαλικό, χωρίς το παραμικρό ιστορικό με την ιατρική γνωμάτευση – καταπέλτη να καταλογίζει τον θάνατο ως αποτέλεσμα της κολάσεως την οποία έζησε επειδή αγωνίστηκε για το δίκαιο, για να προασπίσει τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

Και όμως στην δίκη η φωνή του ακούγεται μέσω της ηρωϊκής συζύγου του, Λίας Σιδηροπούλου. Η κατάθεση της είναι μνημείο ηρωϊσμού, Ελληνικού πάθους για την αλήθεια και το δίκαιο: “Με απειλούσαν ότι αλλού θα βρω τα κεφάλια των παιδιών μου και αλλού τα κορμιά τους. Είμαι πεπεισμένη ότι μεγάλο μέρος από τα κλοπιμαία κατέληξαν σε τσέπες πολιτικών”.

Αυτά είπε η ηρωϊκή Ελληνίδα, τιμώντας τον αγώνα και την μνήμη του συζύγου της, τιμώντας την κληρονομιά της και δίνοντας μαθήματα αξιοπρέπειας, απέναντι στους Παγκάλους, τους Λοβέρδους, τους Κουβέληδες.

Όλο το άθλιο σύστημα Σημίτη παγώνει: “Μα που βρέθηκε αυτή”; Δεν είχε δώσει βλέπετε “δείγματα”. Δεν είχε μιλήσει σε περιοδικά, εφημερίδες, κανάλια. Σφυροκόπησε εκεί που έπρεπε.

Το όνομα της φυσικά δεν το γνωρίζετε, ούτε ακούσατε κάπου για την κατάθεση της. Τα πράσινα ΜΜΕ, πιστά στο πλευρό των πράσινων λαμογιών, νόμιζαν ότι θα την “εξαφανίσουν”.

Και έρχεται η ώρα του εισαγγελέα. Η πρόταση; Να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορουμενοι.

Οι δικαστές δεν έκαναν δεκτή την εισήγηση και τους έστειλαν στην φυλακή. Με μία απόφαση – ράπισμα που αποδεικνύει ότι η διαφθορά στην Ελλάδα είναι ακριβώς όπως περιγράφηκε στην έκθεση του ΟΟΣΑ: ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ.

Προχθές, μετά από άπειρες αναβολές είχαμε την εκδίκαση της απόπειρας εκβίασης κατά του Χρήστου Ζαχόπουλου σε μία υπόθεση που απετέλεσε τον προπομπό της πορτοκαλί επαναστάσεως στην Ελλάδα που έφερε στην εξουσία τον μέγα στοχαστή Γεώργιο Παπανδρέου β’.

Μία υπόθεση για την οποία ακόμα περιμένουμε τις αποκαλύψεις των σκανδάλων Ζαχόπουλου, των ατασθαλιών Ζαχόπουλου, της κατσαρής της τρίχας του Ζαχόπουλου όπως φάνηκε στις φωτογραφίες της εφημερίδας που γκρέμισε τον Καραμανλισμό.

Η αλήθεια είναι ότι η “υπόθεση Ζαχόπουλου” είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της χαώδους διαφοράς ηθικής της κυβέρνησης Καραμανλή από τους σοσιαλφασίστες. Ένας άνθρωπος με τέτοια πολιτική δύναμη, δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να μονιμοποιήσει την ερωμένη του παρά τους εκβιασμούς που δέχεται και οδηγείται στην αυτοκτονία!

Δηλαδή ένας άνθρωπος δίπλα στο περιβάλλον Καραμανλή, δεν είχε την δύναμη να επιβάλλει μία μονιμοποίηση και προτιμά να δώσει τέλος στη ζωή του!!

Την ίδια στιγμή που τα πράσινα ασπόνδυλα, από τον υπουργό εως τον τελευταίο διοικητή, διορίζουν, μεταθέτουν, μετατάσσουν ακόμα και τις κουνιάδες τους για να γλιτώσουν την εφεδρεία! ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ!

Τι λέει λοιπόν ο εισαγγελέας; Προτείνει συμβιβασμό! Σε έναν άνθρωπο που οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, του προτείνει να συμβιβαστεί με αυτούς που τον έφεραν σε αυτή την θέση.

Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Όμως είναι ενδεικτικές του τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτή την χώρα. Ποιά ακριβώς είναι η αιτία της κατάρρευσης.

Γι’ αυτό η έκθεση – γροθιά του ΟΟΣΑ, που όμοια της δεν έχει υπάρξει για κανένα κράτος της Δύσης, αποσιωπήθηκε από όλους. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Όπως και να ‘χει, όπως είπε και ο Αινστάιν, ο εντοπισμός του προβλήματος είναι το ήμισυ της λύσης του.

ΥΓ. Μια και πιάσαμε την υπόθεση Ζαχόπουλου, όλοι αυτοί που ούρλιαζαν για “οικονομικά σκάνδαλα”, γιατί δεν ψάχνουν τις φορολογικές δηλώσεις της πρωταγωνίστριας τα τελευταία 2 χρόνια;

olympia

RAMNOUSIA 

1 σχόλιο:

  1. Μία ημέρα, ένας διορισμός...
    Ο Β.Πολύδωρας διόρισε την κόρη του στο γραφείο του στη Βουλή

    http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231208523

    δες και αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.