Guitar -->

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

το χαράτσι της ΔΕΗ και η πτώση της κυβέρνησης σαμαρα


Ο Νικολό Μακιαβέλι, το χαράτσι της ΔΕΗ και η πτώση μιας ακόμη κυβέρνησης




 

Με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάραςθα ζητήσει να συνεχίσει η εταιρία να εισπράττει το τέλος ακινήτων. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο που βάζει η πρόσφατη απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου που χαρακτηρίζει παράνομη την είσπραξη του τέλους από την ΔΕΗ. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Παγο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να μην ειπραχθεί το "χαράτσι" αφού τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει συνέπεια την λήψη νέων μέτρων.


Αν υπάρχουν Έλληνες σ΄αυτό τον τόπο 100 χρόνια από σήμερα, η παραπάνω παράγραφος θα είναι αρκετή για να αποδώσει το βάθος της σήψης. 

Εμφανίζονται ένας πρωθυπουργός, που σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχονταν ότι θα καταργήσει το χαράτσι κι ένας υπουργός που σαν επικεφαλής του ΙΟΒΕυπόσχονταν ανάπτυξη και προοπτικές. 
Αμφότεροι έρχονται να προσκυνήσουν το χαράτσι του Βενιζέλου, εξαντλώντας εδώ την δημιουργική τους φαντασία όσο αφορά την ληστεία των περιουσιακών στοιχείων των συμπολιτών τους. Και το κάνουν με ένα προκλητικό τρόπο ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι η καταστρατήγηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης  με πρωθυπουργικά φιρμάνια;

Είναι ακριβώς αυτές οι τούρκικες λέξεις- «χαράτσι» και «φιρμάνια» -σκέτη μαχαιριά που έρχονται να σου θυμίσουν πως εξακολουθείς, αιώνες τώρα, να είσαι ένας ποταπός ρακένδυτος ανατολίτης.
Ταυτόχρονα αποτελούν πολιτική ταφόπλακα τόσο για τον Στουρνάρα όσο και για τον πρωθυπουργό. Αμφότεροι θα έχουν την τύχη του εμπνευστή του χαρατσιού και τα κόμματά τους θα αποτεφρωθούν.

Ακόμη και αν τους διακρίνει η ιεραποστολική αντίληψη του καθήκοντος-ιδιαίτερα τον Στουρνάρα-δεν έχουν δικαίωμα να διατηρούν ορθάνοιχτη την συγκεκριμένη κερκόπορτα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μετατρέπουν μια εισηγμένη εταιρία, την ΔΕΗ, σε εκτελεστικό όργανο του φορομπηχτικού μηχανισμού. 
Τους καλούμε να αναλογισθούν  το «προηγούμενο» που δημιουργούν τόσο σε σχέση με τονρόλο της ΔΕΗ όσο και με το τσαλάκωμα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Πολύ πιθανόν ασυνείδητα, αμφότεροι παίζουν επικίνδυνα με το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας που είναι η έστω κατ΄επίφαση Δικαιοσύνη. Κατανοούμε την αγωνία τους για την τρύπα του 1,4 δις που έχουν προυπολογίσει από τα συγκεκριμένα έσοδα, μόνο που θα ήταν φρόνιμο αυτή την αγωνία να την είχαν καιρό τώρα μετατρέψει σε δημιουργική σκέψη για την διατύπωση ενός εθνικού οράματος εξόδου από την κρίση. Η έλλειψη ψυχραιμίας και το θολωμένο μυαλό εξαιτίας και της πίεσης που δέχονται, απ΄έξω και από μέσα, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την  ληστεία μετ΄οπλοφορίας στην οποία επιδίδονται.

Ειδικά για τον Στουρνάρα-την ειλικρίνεια του οποίου το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» σε αρκετές περιπτώσεις επιβράβευσε- το να πιέζει την ΔΕΗ να υποδυθεί τον ρόλο του έμισθου μπράβου (παίρνει και η επιχείρηση τη μεσιτία της), το μόνο που επιτυγχάνει είναι να τσαλακωθεί ο ίδιος και να εξαλείψει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά.

Ηγέτες που παραβαίνουν ακόμη και την «οδηγία» του Νικολό Μακιαβέλι προς τους Ηγεμόνες«να μην αγγίζουν τις γυναίκες και την περιουσία των υπηκόων τους» μόνο λαομίσητοι μπορούν να γίνουν. Κι εντάξει, πάει στο διάολο το μίσος εάν είναι σίγουροι για την ορθότητα της συνταγής τους. Κι όμως 3 χρόνια τώρα η συγκεκριμένη συνταγή διόγκωσε το χρέος, δεν περιόρισε το κράτος-παρακράτος, δεν έφερε ανάπτυξη, δεν έφερε επενδύσεις, δεν μείωσε την ανεργία, τις αυτοκτονίες αύξησε.

Το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικού κράτους και ναι:Aνοίγει την κερκόπορτα στον φασισμό. Δίνει το τέλειο άλλοθι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να πολλαπλασιασθούν με το επιχείρημα ότι και ετούτοι εδώ που μας κυβερνάνε φασίστες είναι.

Είναι εξίσου βίαιο με το ποσοστό από τη σοδειά που άρπαζαν οι ληστοσυμμορίες στις πιο σκοτεινές περιόδους του πλανήτη. 

Αναρωτιόμαστε αν κάτι παρόμοιο συνέβη σε κάποια άλλη χώρα που βρέθηκε κάτω από την μπότα του ΔΝΤ, η μόνο εμείς είχαμε την τύχη να διαθέτουμε εμπνευσμένους πολιτικούς που το σκέφθηκαν όπως ο Βενιζέλος και λοιπούς συνεχιστές τους, όπως το δίδυμο Στουρνάρα-Σαμαρά. 

Ο κεφαλικός φόρος της ΔΕΗ  και η βιαιότητα με την οποία τον επιβάλλουν  δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να δίνουν το άλλοθι στον Κασιδιάρη -όταν θα γίνει υπουργός Οικονομικών η Δημόσιας Τάξης- να στέλνει τα Τάγματα του Χρυσαυγίτικου (τότε) κρατικού μηχανισμούνα παίρνουν «προστασία» για κάθε μέρα που θα μας επιτρέπουν να βγαίνουμε από τα σπίτια μας.

-Δεν το σκεφθήκαμε εμείς, ήταν ιδέα του Βενιζέλου που την εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Γιατί να αποτελέσουμε εξαίρεση;, θα δηλώνει στην ΕΡΤ -με σήμα το πουλί της Χούντας, ο χρυσαυγίτης υπουργός Παππάς.

Το χαράτσι της ΔΕΗ που σήμερα πληρώνει ακριβά ο καθένας από μας, αύριο θα το πληρώσει ακριβά η Ελλάδα στο σύνολό της. Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας δεν αντιλαμβάνονται την ποσότητα του μίσους που σωρεύεται στις ψυχές των πολιτών για τους ίδιους αλλά και την κυβέρνησή τους. Εαν το αντιλαμβάνονταν δεν θα τολμούσαν να κάνουν αυτή την σύσκεψη και να εκστομίσουν τα όσα, περί συνέχισης είσπραξης του χαρατσιού από την ΔΕΗ, εκστόμισαν.

Ο Στουρνάρας με αυτή την στάση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παραδίδει τον εαυτό του (και την οικογένειά του) βορά στα θηρία μια και όσοι έτρεφαν συμπάθεια προς το πρόσωπό του, δεν θα έχουν πλέον τα περιθώρια να υπερασπΙσθούν μια τόσο άφρονα και επιπόλαια προτροπή-εντολή στην προς την διοίκηση της ΔΕΗ. 

Μια και όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν είναι πολιτικός-άρα δεν είναι κωλοπετσομένος όπως οι πολιτικοί για να αντέχει κάθε είδους κριτική, χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση, ας πάρει σήμερα μια γεύση από το τι σημαίνει λαομίσητος πολιτικός κρεμασμένος στα μανταλάκια.


Ο Στουρνάρας πολύ φοβάμαι ότι θα διαπιστώσει πολύ σύντομα ότι δεν αρκούν τα συγχαρητήρια του Σόιμπλε ώστε να πετύχει η «ιεραποστολή» του. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με το ένστικτο επιβίωσης που τον χαρακτηρίζει τρέμει στην ιδέα ότι θα εκραγεί η Ελλάδα πριν το Φθινόπωρο του 2013.

14 βαλίτσες των 200.000 ευρώ είναι οκωδικός που μπορεί να τινάξει χαλαρά την κυβέρνηση Σαμαρά στον αέρα. Πολύ λιγότερα χρήματα από την αξία ενός μέτριου ποδοσφαιριστή Γ’ κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος θα κοστίσουν οι 14 βολευτές σε περίπτωση που τα συμφέροντα αποφασίσουν να ρίξουν μια ακόμη κυβέρνηση λαομίσητων.
Ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς αντί να πατήσουν στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και να την χρησιμοποιήσουν για να πιέσουν τους δανειστές μας, κλωτσάνε μια ακόμη ευκαιρία.
Το χαράτσι της ΔΕΗ θα αποτελέσει την λυδία λίθο μιας ακόμη κυβέρνησης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.