Guitar -->

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αφησαν τον δολοφονο να φυγει!


Αὐτό δέν εἶναι κράτος. Εἶναι ὁ γάμος τοῦ καραγκιόζη. 
Πρίν ἀπό μερικές ἡμέρες μάθαμε ὅτι ἀφέθηκε ἐλεύθερος ὁ ἕνας ἀπό τούς δολοφόνους τῶν παιδιῶν τῆς «Δίας», τώρα μαθαίνουμε ὅτι τό δικαστήριο κατεδίκασε τόν δολοφόνο τοῦ Λαζανᾶ (τοῦ παιδιοῦ πού κατακρεουργήθηκε ἀπό τό μαχαίρι Ἀφγανοῦ ὑπανθρώπου τόν Μάϊο τοῦ 2012), σέ 15 χρόνια κάθειρξι, ἐρήμην του!!!
Ὁ Ἀφγανός δολοφόνος ἔχει ἀποδράσει. Οἱ ἴδιοι οἱ συγγενεῖς τοῦ θύματος δέν εἶχαν ἰδέα. Μπῆκαν στήν αἴθουσα γιά νά παρακολουθήσουν τήν δίκη καί εἶδαν ἄδειο τό ἐδώλιο!
Δεῖτε λεπτομέρειες:


Πάτρα: Οργή στη γειτονιά του Θανάση Λαζανά μετά την αποκάλυψη της απόδρασης του Αφγανού δολοφόνου που κρατήθηκε κρυφή- “Υπάρχει κράτος;” ρωτούν

Εξαγριωμένοι είναι οι κάτοικοι στις Ιτιές Πατρών από την απίστευτη απόδραση του Αφγανού που είχε δολοφονήσει τον άτυχο Θανάση Λαζανά και ο οποίος   καταδικάστηκε ερήμην του από το δικαστήριο. Oι συγγενείς του Λαζανά δεν γνώριζαν τίποτα για την απόδραση του δολοφόνου του γιου τους.
Μπήκαν σήμερα μέσα στο δικαστήριο και είδαν ξαφνικά το εδώλιο άδειο, γιατί ο κατηγορούμενος είχε κάνει φτερά, χωρίς κανένας να έχει ενημερωθεί για το θέμα που είχε κάνει το γύρο του πανελληνίου και είχε συγκλονίσει, ενώ είχε μετατρέψει την πόλη σε εμπόλεμη ζώνη.
Ο αλλοδαπός καταδικάστηκε εν τη απουσία του σήμερα από το δικαστήριο ανηλίκων σε 15 χρόνια φυλάκιση, αφήνοντας πίσω του τεράστια κενά. Αντιμετωπίστηκε από Αστυνομία και Δικαιοσύνη ως ανήλικος, επειδή ο ίδιος δήλωσε οτι είναι 17 ετών,  χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ηλικία του.
Στην γειτονιά του Λαζανά μυρίζει μπαρούτι ενώ κάτοικοι σχεδιάζουν κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απίστευτη απόκρυψη της απόδρασης αλλά και για την αμέλεια που οδήγησε στο να το σκάσει ο δολοφόνος ενός νέου παιδιού.
“Πώς είναι δυνατόν να μην είχε γνωστή η είδηση της απόδρασης; Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ενημε΄ρωσει τουλάχιστον τους γονείς; Πώς είναι δυνατόν να έχει διαταχθεί ήδη έρευνα και  να μην έχει παρέμβει το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Υπάρχει κράτος;” αναρωτιούνται μιλώντας στο thebest.gr. Σε αναβρασμό σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να φουντώσουν εντάσεις με τους μετανάστες που κυκλοφορούν στην περιοχή.
Όπως έγραψε νωρίτερα το thebest.gr o 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Μάιο είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Αυλώνα. Μετά τη συμπλήρωση του 6μηνου το Νοέμβριο μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στο Βόλο απ’ οπου κατάφερε να αποδράσει πηδώντας έναν μαντρότοιχο!
Το φονικό που ειχε συγκλονίσει την Πάτρα σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου της 19ης Μαίου όταν ο 29χρονος Θανάσης Λαζανάς έπεσε νεκρός από μαχαιριές που του κατάφεραν τρεις Αφγανοί. (πηγή)

Κρατούσαν τον 17χρονο κατηγορούμενο για την δολοφονία Λαζανά σε… Κέντρο Μέριμνας Ανηλίκων! – Έφυγε σαν… κύριος

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούν τη διαφυγή ανηλίκου από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει ότι ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Moνάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.