Guitar -->

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ο παπατζής με το ζιβάγκο


O μηχανικός Ζίγκμουντ Μινέικο


Μια αληθινή Γιαννιώτικη ιστορία με Παπανδρεϊκό άρωμα

Μετά την καταστολή της Πολωνικής επανάστασης κατά των τσάρων, ο Εβραίος συνεπαναστάτης Ζίγκμουντ Μινέϊκο εγκαταστάθηκε στα Ιωάννινα αφού κατόρθωσε να δραπετεύσει από τις φυλακές της Σιβηρίας στις οποίες είχε εγκλεισθεί καταδικασμένος σε 12ετη κάθειρξη.

Πριν όμως, είχε προλάβει να τελειώσει την στρατιωτική σχολή της Γαλλίας και να εργασθεί ως Μηχανικός στην Βουλγαρία, όπου και παντρεύτηκε μια εβραία της Βουλγαρίας. Μαζί απόκτησαν μια κόρη, την Σοφία Μινέϊκο που αργότερα γνωρίστηκε με τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Καρπός του έρωτα τους ο Ανδρέας Παπανδρέου πατέρας του Γιωργάκη.

Τι έκανε όμως ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο προπάπους του Γιωργάκη στα Γιάννενα;

Πολέμησε στο πλευρό του Τούρκικου Στρατού, ως συνεργάτης του Γερμανού αρχιμηχανικού Φον ντερ Γκόλτς.

Ο Ζίγκμουντ Μινέϊκο ένας πονηρὀς και κακός άνθρωπος, με την διπλή ιδιότητα του Μηχανικού και του Στρατιωτικού, ήταν από τους βασικούς συντελεστές των περίφημων οχυρωματικών έργων του Μπιζανίου που σκοπό είχαν την... προστασία της τουρκικής κατοχής στα Γιάννενα από τον Ελληνικό Στρατό. Ο Στρατός μας τελικά, απελευθέρωσε τα Γιάννενα έστω και με την καθυστέρηση την οποία προκάλεσαν τα οχυρωματικά έργα του Μπιζανίου που έγιναν τάφος ηρωϊκός για πολλούς Έλληνες πολεμιστές.

Ένας τάφος, που άνοιξε με τα ίδια του τα χέρια ο προπάππους του Γιωργάκη Παπανδρέου.


Όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα που δεν γνωρίζουν σήμερα οι Έλληνες, μπορεί να σημαίνουν πολλά, μπορεί και ελάχιστα για τον καθέναν ξεχωριστά, μπορεί όμως και τίποτα.

Αλλά όμως όλοι πρέπει να ξέρουν... Κι αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει! 



Στην φωτογραφία
η Σοφία Μινέϊκο
και
ο Γεώργιος Παπανδρέου
("ο γέρος της Δημοκρατίας")


Γεγονότα αναμφισβήτητα που μαρτυρούν τα στοιχεία από το κηδειόσημο που κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε από έγκυρες πηγές...





Υ.Γ. δείτε ακόμα μια απόδειξη επί του θέματος κάνοντας κλικ ΕΔΩ (Ζίγκμουντ Μινέικο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων - update 09-02-2011)


ΠΗΓΗ

=====================                    ============================



Η Απολυτη ΞΕΦΤΙΛΑ





Δημήτρης Νατσιός
Ήλθε στην Ελλάδα φορώντας το περίφημο «ζιβάγκο», ένδυμα που τότε παρέπεμπε σε αγώνες για τη Δημοκρατία, υποδήλωνε και την φτωχή πλην όμως έντιμη βιοτή του… ζιβαγκοφόρου. Τα ένδοξα χρόνια του αντιδικτατορικού αγώνα βρισκόταν -όχι στις φυλακές πλάι στον Παναγούλη- αλλά «έλιωνε» και «μάτωνε» γλεντοκοπώντας για τούτη την πατρίδα, στην Γερμανία ή στην Σουηδία. Κατέφθασε δαφνoστεφανωμένος, φορτωμένος παράσημα, τώρα η ταλαίπωρη πατρίδα του όφειλε πολλά, ανήκε στους απελευθερωτές της. Θα τον πλήρωνε πολύ ακριβά.





και οι αγραμματες γριες λιγοτερο σκυβουν


Τριάντα χρόνια μετά και αφού ανταμείφθηκε με 17 περίπου χρόνια υπουργικής θητείας, αποκαλύπτεται, συνάντησε την Νέμεσιν.
Όπως όλοι οι τυχοδιώκτες επιβεβαίωσε τον αειθαλή αρχαίο αφορισμό «προς γαρ το τελευταίον εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται» ό,τι πράξεις στο τέλος – στα «τιμημένα» γηρατειά σου, για παράδειγμα – προσδιορίζει και τα προηγούμενα. Κλασική, συνήθης η ιστορία του. Φθορά και κατόπιν διαφθορά, όπως πολλοί συνοδοιπόροι του. Αναρρίχηση στην εξουσία, μεγαλείο, δόξα και χρήμα, χρήμα πολύ γύρω τους. Στην αρχή το δίλλημα «να κλέψω ή να μην κλέψω» (φθορά). Κατόπιν μπάζωμα της συνείδησης και αλλοίωση επί τα χείρω του διλήμματος, «θα με πιάσουν ή δεν θα με πιάσουν» (διαφθορά). Δεν θα συνεχίσω την γραφή, για ανθρώπους που «κοπροκρατούν το μέλλον» (Παλαμάς)


η κυρια παπανδρεου-ζιβαγκο


«Το έθνος ημών», γράφει το 1877 ο έτερος αδυσώπητος στηλιτευτής της τότε «διαπλοκής», ο Ροΐδης, «υφίσταται πολιτικήν τινά ζύμωσιν καθ’ ην τα ακαθαρτότερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουν επί της επιφανείας, εν είδει εξαφρίσματος. Ο τοιούτος αφρός, κατέχων κατά τους νόμους της φυσικής τα ανώτερα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα». (Από τον «Ασμοδαίο»). Πέρασαν 125 περίπου χρόνια από την ροϊδική αυτή επισήμανση – καταγγελία και τα «ακαθαρτότερα στοιχεία» θέλουν και πάλι να κυβερνούν, να κλέπτουν και να αποστραγγίζουν τους εθνικούς πόρους.

ο γαμιας!

σερνεται μπροστα στις ρομπες




ΤΟ ΕΙΠΑ ΤΟ 1983, ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ….


Ούτε το Μνημόνιο, ούτε οι δανειακές συμβάσεις είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτής της χώρας… 
Ούτε δυσθεώρητο χρέος, ούτε η βαθιά ύφεση, ούτε ακόμα και εκείνη η κατοχική κυβέρνηση του ημιπαράφρωνος μειοδότη πρ
ωθυπουργού Γ. Α. Παπανδρέου κι αυτή ακόμα η θλιβερή συγκυβέρνηση της «παράδοσης της χώρας» του δοτού τραπεζοϋπάλληλου…
Το μεγάλο και ανυπέρβλητο πρόβλημα αυτής της χώρας είναι η πολτοποίηση της συνείδησης του δηλητηριασμένου με το δηλητήριο του άκρατου ατομισμού και του με κάθε τρόπο ανελέητου κυνηγιού του χρήματος, ελληνικού λαού, που επέβαλε και ανακήρυξε ως κυρίαρχο ήθος ο «Μέγας εκμαυλιστής» του Ελληνικού λαού, Ανδρέας Παπανδρέου…
Να γιατί, ενώ οι τοκογλύφοι και οι Ευρωφασίστες στέλνουν με μέτρα πρωτόγνωρης σκληρότητας τη χώρα στην κόλαση της οικονομικής εξαθλίωσης, ο Ελληνικός λαό παραμένει απαθής, μοιραίος και αδρανής!

Τελεία και παύλα.



Yianniskriti είπε...
Όλο σχεδόν το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα δεν είναι τιποτε άλλο απο ΔΑΝΕΙΑ που πήρε ενα βρυκολακοειδές εν ονόματι ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, για να "βολέψει" σε πλαστές θέσεις στο δημόσιο εκατοντάδες χιλιάδες αεργους κοπρίτες να κάθονται να τα ξύνουν, με αντάλλαγμα να τον ψηφίζουν αυτοί και οι οικογενειες τους. Αυτά τα χρέη τα οποία πάνε να πνίξουν τις νέες γενιές και να μας οδηγήσουν σε αφανισμό, πήγαν στις τσέπες των αργόμισθων κοπρόσκυλων των ΔΕΚΟ και ψευτοΔημοσίων Υπηρεσιών που δημιουργήθηκαν για να ταλαιπωρούν τον μέσο Έλληνα, και σε εξυπηρετήσεις/βολέματα πάσης φύσεως στο όνομα του σοσιαλισμού. Όλα αυτά φυσικά φεσώνοντας τις νέες γενιές και τα κορόϊδα ιδιώτες πάσης φυσεως.

Εαν λοιπόν υπήρχε μια στοιχειώδης αξιοπρέπεια σ' αυτόν τον λαό, έπρεπε να διοργανωθεί ένα ακόμα ΚΙΝΗΜΑ. Κίνημα απο νέους, οι οποίοι θα πάνε να ρίξουν πίσσα και βοθρολύμματα στα κόκκαλα αυτού του παλιανθρώπου, του πιο π****ικου δίποδου που έχει βγάλει ποτε αυτός ο τόπος, του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ !
Ανώνυμος είπε...
Προηγούνται οι ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΚΟΥΦΑΛΕΣ

http://www.1000spartiatai.blogspot.com/
tassos είπε...
Το πρόβλημα ξεκινά δυο αιώνες πίσω. Αυτά τα κατώτερα ένστικτα τα εκμεταλλευτήκαν άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο. Αυτό που έγινε από το '83 ήταν η καθιέρωση μιας ιδιότυπης (και παγκόσμιας πρωτοτυπίας made in greece) κοινοβουλευτικής δικτατορίας και ασυδοσίας και με νόμους ατιμωρησίας, που έδωσε τις προϋποθέσεις και τις ιδανικές συνθήκες να αναπτυχθεί η σαπίλα και τα παράσιτα, τόσο ώστε να πάθει γάγγραινα και να κινδυνεύει να πεθάνει από σηψαιμία η Ελλάδα. Το θέμα είναι τώρα θα κόψουμε το σάπιο για να συνεχίσει να ζει και να ανανήψει η χώρα; Ή θα περιμένουμε καθισμένοι αναπαυτικά τον αργό, βασανιστικό και φριχτό θάνατο που μας επιβάλλουν τα παράσιτα;
Ακατανόμαστος είπε...
ΔΥΣΤΥΧΩΣ και πάλι σωστός ο Χάρρυ.
Γι'αυτό και με πιάνει ενα ψυχοπλάκωμα οταν σκέφτομαι τι κληροδοτούμε στην νέα αλλά και στις επερχόμενες γενιές. Εναν αηδιάστικά ιδιοτελή τρόπο σκέπτεσθαι, εναν φρικώδη τρόπο φέρεσθαι και μια μηδενιστική απάθεια. Μπράβο μας !
Ανώνυμος είπε...
Ο λόγος που ο λαός είναι απαθής, βασίζεται στο γεγονός ότι ακόμα περιμένει να τον σώσουν. Έτσι έχει μάθει. Είναι κάτι περισσότερο που ταιριάζει στην κουλτούρα των τελευταίων 30 χρόνων, που ο νεοέλληνας τα περιμένει όλα στο πιάτο και αν δεν πάει κάτι καλά υπάρχει η "μαμά" και ο "μπαμπάς". ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δηλαδή, συν κάτι διαπλεκόμενες θείτσες βλέπε ΚΚΕ που λύνουν τις οικογενειακές διαφορές, κάτι κουμπάροι ρακοσυλλέκτες -βλέπε Δημοκρατική Αριστερά- που μαζεύουν ότι πετάξουν έξω από το σπίτι, και γενικά όλο το σόι της βουλής.

Χάρρυ μου, όταν ο κόσμος καταλάβει ότι πλέον δεν έχει κάτι να χάσει, θα γίνει της άλλης θείας. Της Πόπης. Για την ώρα έχει τον πετσοκομένο μισθουλάκο και δόξα το Θεό, έχει κάτι να φάει.
apneagr είπε...
Αγαπητέ Χάρρυ πόσο δίκιο έχεις... Η ασθένεια της Ελλάδος λέγεται “ΠΑΣΟΚ”

2 σχόλια:

  1. Αυτή η οικογένεια έμμελε να είναι η κατάρα της Ελλάδας.Ας ξεκινήσουμε απο τον πάτερ φαμίλια :
    Γεώργιος Παπανδρέου ο επονομαζόμενος και γέρος της Δημοκρατίας.Το είχε καημό , σου λέει γιατί τον άλλον τον ονόμασαν Γέρο του Μωριά . Υπεύθυνος για έναν εμφύλιο πόλεμο ο τυχάσπαρτος Παπανδρέου γνωστός και σαν κωλογλύφτης των Εγγλέζων. Το δεύτερο καλό που έκανε στην χώρα μας αυτός ο σιχαμερός είναι ότι για 7 χρόνια την παρέδωσε στον γύψο , ο κύριος υπεύθυνος της χούντας . Μετά μας άφησε χρόνους , τον Μητσοτάκουλα αλλά και τον γιο του τον Αντρέα τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή .
    Ανδρέας Παπανδρέου:Γνωστός αγωνιστής κι αυτός όπως και ο μπαμπάς του . Έχοντας προϊστορία στο να την κοπανάει σε δύσκολους καιρούς όπως επι Δικτατορίας Μεταξά , έτσι ακριβώς με τη συνοδεία του φωστήρα Παττακού την κοπάνησε πάλι στα δύσκολα για την Αμέρικα . Όταν τα πράγματα έγιναν σίγουρα γι' αυτόν δυστυχώς μας ξαναγύρισε και μέσα σε λιγότερο απο δέκα χρόνια έγινε άνθρωπος . Πως; Μα το έριξε στην ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΜΑΣΑ . Κοντά του διέπρεψαν και πήραν μαθήματα αστέρες όπως :Γώγος Παπανδρέου το παιντί γνωστό και σαν μυαλοξεχειλωμένο , Παπούλιας ο Κάρολος ντέ ο σημερινός Πρόεδρος το απόλυτο τίποτα και ένας απο τους δανειστές για το κωλόσπιτο του , Σημίτης ο νεκροθάφτης της Ελλάδας , Τσοχατζόπουλος Άκης ο ωραίος του ΜΠΑΤΣΟΚ , με τα πολλά δωράκια στον εαυτό του , Λαλιώτης ο Κωστάκης ντέ που αφού έκανε την μπάζα του αποσύρθηκε και μην τον είδατε τον κώστα τον λεβέντη τον κώστα τον λαμογιέρη . Και πόσοι άλλοι αστέρες . Ας ελπίσουμε αυτές οι εκλογές ( αν τελικά γίνουν ) να στείλουν τα ΠΑΣΟΚΟΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ πρώτα στα σπίτια τους και μετά εκεί που τους αξίζει πραγματικά ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ , κι όταν λέμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ εννοούμε ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.
    Το σύνολο της αθλιότητας και του φασισμού της μεταπολίτευσης βρίσκεται σε ένα πολύ απλό "τρίκ".Πίστεψε ο Ελληνικός Λαός ότι η πτώση της χούντας θα τον οδηγούσε στην Δημοκρατία.Πρέπει όμως να γνωρίζεις τι είναι Δημοκρατία , πρέπει να έχεις ζήσει σε Δημοκρατία για να μπορέσεις να την αναγνωρίσεις.Φυσικό επακόλουθο ήταν να εκλάβει ο Ελληνικός Λαός την μεγάλη "δόση" παπανδρεϊκής ασυδοσίας σαν ελευθερία και άρα σαν δημοκρατική κατάκτηση.Το αποτέλεσμα ήταν οι "φεουδάρχες" του φασισμού να επιβιώσουν στο σύνολό τους και να μην αλλάξει σχεδόν τίποτε.Οι ίδιοι άνθρωποι των ιδίων οικογενειών, που "διέπρεπαν" στον δεξιό φασισμό, ήταν οι ίδιοι που διέπρεπαν και επί των ημερών της αριστερής "δημοκρατίας".
    Τι άλλαξε δηλαδή από αυτό το δημοκρατικό "άλμα" του ελληνικού λαού; Τίποτε δεν άλλαξε. γιατί απλούστατα οι φασίστες δεν θα άφηναν τίποτε ν' αλλάξει, εφόσον αυτό ήταν δυνατόν να θίξει τα συμφέροντά τους. Όταν ο νόμος ισχύει για όλους τους πολίτες, υπάρχει δημοκρατία.Όταν ο νόμος δεν ισχύει για όλους, τζάμπα αναζητάς τον τέλειο νόμο, γιατί απλούστατα, ακόμα και αν επινοηθεί, θα είναι άχρηστος, εφόσον δεν θα εφαρμοστεί ποτέ. Η κακή του χρήση θα τον "ακυρώσει" και θα τον κάνει άχρηστο για τον κόσμο. Όποιος πρόλαβε εκείνη την εποχή και ψώνισε "ζιβάγκο", εμφανίστηκε σαν δημοκράτης. Παπανδρέου, Σημίτηδες και Πάγκαλοι εμφανίστηκαν σε μια στιγμή σαν δημοκράτες. Ξέχασε ο λαός ποιοι ήταν όλοι αυτοί. Ενώ τους γνώριζε, όπως γνώριζε και τις ιστορίες των οικογενειών τους, ξαφνικά έπαθε "αμνησία". Με μια απλή αλλαγή της γκαρνταρόμπας τους τα παιδιά των φασιστών της αγγλόδουλης Δεξιάς "μεταλλάχθηκαν" ως δια μαγείας σε "σοσιαλιστές" δημοκράτες. Με λίγη γλώσσα πεζοδρομίου τα παιδιά των δοσίλογων των Ναζί "μεταλλάχθηκαν" ως δια μαγείας σε άσπιλα "παιδιά" του λαού.Η γενιά λοιπόν του Πολυτεχνείου χρωμάτισε και δηλητηρίασε μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων. Εξαιτίας των άθλιων και βρομερών "χρωστικών" της, είναι η χειρότερη γενιά Ελλήνων στο σύνολο της ιστορίας.Η γενιά η οποία κληρονόμησε μια Ελλάδα μεγάλη και προπάντων "χτισμένη". Η πιο πλούσια κληρονόμος γενιά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Η γενιά, η οποία είχε τον πιο εύκολο ρόλο. Μόνον σωστή διαχείριση επέβαλε ο ρόλος της να κάνει, εφόσον τα δύσκολα τα είχαν κάνει οι προηγούμενοι. Τι κατάφερε όμως το σύστημα στην Ελλάδα ,έβαλε το "χέρι" του και τράβηξε τα "σκατά" στην κορυφή. Από μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων έπιασε τους χειρότερους και τους τοποθέτησε αυθαίρετα για μια στιγμή στην κορυφή. Από εκεί και πέρα γνώριζε τον τρόπο, ώστε αυτήν τη στιγμή να την κάνει πολύχρονη. Για τη σταθεροποίηση αυτού του παράδοξου φαινόμενου επιστρατεύτηκε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γύρω από αυτό το "σκουπίδι" των αμερικανικών και ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών χτίστηκε το μεταπολιτευτικό σταρ-σύστεμ. Με αυτόν τον τρόπο συντηρείται ακόμα και σήμερα η κοινωνική "πυραμίδα", που διατηρεί τον πάτο στη κορυφή. Με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κοινωνία λειτουργεί ανάποδα και βασιλεύει η αναξιοκρατία. Η αναξιοκρατία, η οποία θίγει την κοινωνία και άρα τους πολλούς και δυστυχώς διαιωνίζεται πολλές φορές με ψήφους των πολλών.
    Για όσο διάστημα θα επιμένουν οι προηγούμενοι να φορτώνουν τα κόστη των λαθών τους στους επόμενους, τόσο πιο πολύ "λάδι" θα ρίχνουν σε μια "φωτιά", η οποία θα απειλεί τα πάντα με "πυρκαγιά". Όλο και πιο συχνά θα βλέπουμε φαινόμενα αμφισβήτησης και προσπάθειας ανατροπής της σημερινής κυρίαρχης και φθαρμένης γενιάς. Τους επαγγελματίες "επαναστάτες" των μυστικών υπηρεσιών θα τους απειλήσουν αυθεντικοί επαναστάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.