Guitar -->

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Η μηνυσις μας κατά της αισχροκέρδειας του Lidl!




Το  Φεβρουάριο του  2011 ξεκινήσαμε τον αγώνα κατά της προσωποποίησης της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας  στην Ελλάδα, της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Lidl.!!!!
Τα προϊόντα στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων αυτής της γερμανικής αλυσίδας πουλιούνται σε τιμές κατά 100% έως 300% ανώτερες από τις τιμές που αναγράφονται  για τα ίδια προϊόντα στα καταστήματα της στη Γερμανία! Το παράδοξον  είναι ότι τα ελληνικά προϊόντα πουλιούνται στα γερμανικά καταστήματα του Lidl κατά 30% έως 80% φθηνώτερα απ’ ότι στα ελληνικά μάρκετ! ( Μάλλον λόγω των μεταφορικών εξόδων).

Αν λάβουμε υπ’ όψην μας  ότι οι αποδοχές των Ελλήνων υπαλλήλων  του Lidl είναι κατά 60%  μικρότερες  από αυτές των Γερμανών και ότι τα λειτουργικά έξοδα των ελληνικών μάρκετ αντιστοιχούν στο 30% από αυτά  των γερμανικών, θα μπορούσαμε να βγάλουμε εύκολα το συμπέρασμα ότι η εταιρεία Lidl  θέλει να αισχροκερδεί  σε  βάρος των Ελλήνων καταναλωτών.
Η  γερμανική  οικογένεια Schwarz είναι η ιδιοκτήτρια της αλυσίδας Lidl  και με την ιδιότητα του Γερμανού, κάνουν στην Ελλάδα ότι γουστάρουν! 
Στη Γερμανία  η εταιρεία  Lidl έχει  αποδεδειγμένα και πολλάκις  γράψει τους γερμανικούς εργασιακούς και καταναλωτικούς  νόμους  στα  «παλαιότερα των υποδημάτων της». 

Στην Ελλάδα είναι  η  γερμανική εταιρεία  Lidl  κράτος εν κράτει!  Επί χρόνια «πίνουν το αίμα» του Έλληνα καταναλωτή.
Τα ιδρυτικά μέλη της «Νέας Φιλικής Εταιρείας» έκαναν τον Φεβρουάριο του 2011  τις αγορές τους ταυτόχρονα  στα καταστήματα της αλυσίδας  Lidl  στην Ελλάδα και στη  Γερμανία. Αγοράστηκαν προϊόντα με την ίδια ετικέττα, συσκευασία και το ίδιο περιεχόμενο. Πήγαμε ταυτόχρονα  στα ταμεία και πληρώσαμε  89,00€ στο ελληνικό κατάστημα και για τα ίδια προϊόντα 42,00€ στο γερμανικό κατάστημα του Lidl. 

Φωτογραφήσαμε τα προϊόντα , βάλαμε τις ταμειακές αποδείξεις δίπλα-δίπλα  και καταθέσαμε στις 22.02.2011   στην Εισαγγελία του Αιγίου, μήνυση κατά της Lidl Hellas και  Lidl Deutschland και κατά της ιδιοκτήτριας τους , της οικογένειας Schwarz,  για αισχροκέρδεια.
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού  ερεύνησε μέσω των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης το αληθές της καταγγελίας μας, ανακοίνωσε  στις 30.03.2012 ότι απεδέχθη την μήνυσή μας!

Τις επόμενες μέρες θα καταθέσουμε στην Εισαγγελία κατά της διαφθοράς,  στο Εφετείο του Βερολίνου ( Staatsanwaltschaft beim Kammergericht Berlin) μήνυση  κατά της μητρικής εταιρείας του Lidl  και θα κοινοποιήσουμε τα λοιπά στοιχεία στη Δίωξη της Εφορίας του Βερολίνου (Steuerfahndung Berlin) και στη Δίωξη των Τελωνείων του Βερολίνου  (Bundeszollamt Berlin) για να αρχίσουν να ψάχνουν και αυτές οι υπηρεσίες.
Βοηθειά τους!  Αν είχαν λίγο νιονιό, δεν θα τα έβαζαν με τους Έλληνες....

Τώρα θα πάρουν σειρά  τα σούπερ-μάρκετ, ελληνικών συμφερόντων και οι προμηθευτές τους....!

 Νέα Φιλική Εταιρεία
http://www.nea-filiki-eteria.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.