Guitar -->

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Γιώργος vs Χασάν, σημειώσατε 2



Είδες Γιώργο που σπούδασες και τώρα που θες να βγεις στην αγορά και είσαι 22 ετών θα πάρεις μόλις 350,00 ευρώ; Είδες όμως και ο Χασάν (όπως έλεγε το παλιό σποτ που καλούσε τους λαθρομετανάστες να καταγραφούν και να είναι νόμιμοι);
Παρέμεινε λαθραίος και όπως μας δήλωσε στις τηλεοράσεις:
Πα να μας μαζέψουμε από ντω, πετάνε κει πέρα, ντίνουνε χρήματα κάτε μήνα; όπως ντίνουμε Γερμανία, Γαλλία, Φρανσά; Κάθε μήνα δίνουν αυτούς, τρακόσα ευρώ, τετρακόσα ευρώ, πεντακόσα ευρώ…


Εσύ λοιπόν Γιώργο που πήγες σχολείο, πέρασες με εξετάσεις στο πανεπιστήμιο ή πλήρωσες δίδακτρα και έβγαλες μια ιδιωτική σχολή, οι γονείς σου πλήρωναν όλα τα χρόνια φόρους και ψήφιζαν -βεβαίως βεβαίως- ΠΑΣΟΚ / ΝΔ και ήσασταν νομοταγείς πολίτες, τώρα δεν μπορείς να αξιώσεις μια εργασία που θα σου παρέξει όμως τα στοιχειώδη αλλά ένα υποτυπώδες χαρτζιλίκι.
Ο Χασάν όμως που άκουγε πολύ Γιάννη Πάριο στο Πακιστάν έκανε πράξη το άσμα:
Ελά κρυφά, ελά λαθραία, αυτή τη νύχτα που τρελά ακροβατώ, ακροβατώ παράνομα κι ωραία.
Κι ήρθε. Και κρυφά και λαθραία. Ήρθε, καταπάτησε όλους τους νόμους, συνέβαλλε στην επανεμφάνιση ασθενειών που είχαμε να δούμε από το Β’ ΠΠ και έχει κάνει άβατο τη γειτονιά που έπαιζες παιδί, αξιώνει 300,400,500 ευρώ που δίνουν στη Γερμανία και τη Γαλλία ή αλλιώς Φρανσά (η οποία τελικά είναι χώρα ή καμιά τσατσά πέριξ της Ομόνοιας;).
Αλλά θα μου πεις κι αυτός κάπου, κάπως, κάποτε, βρήκε $ 10.000,00 για ένα εισιτήριο στον παράδεισο της οδού Μενάνδρου. Δεν πρέπει να τα βγάλει πίσω;
Και το αστείο ρε Γιώργο, ξέρεις ποιο είναι; Ότι εσένα λένε πονηρό αλλά ο Χασάν σε έπιασε μαλάκ.. ε, κότσο. Σου μπαστακώθηκε και έχει και απαιτήσεις να πληρώνεται επειδή μας τιμά με την παρουσία του, την ώρα που ο πατέρας σου, ενώ άλλες εισφορές πλήρωνε, διαφορετική σύνταξη εισπράττει. Αλλά είπαμε. Ψήφιζε ΠΑΣΟΚ / ΝΔ. Ας πρόσεχε.
Και τώρα εσύ έχεις δύο λύσεις:
Α. Πηγαίνεις στο Πακιστάν, πλακώνεις το σαφράν και τα μυρωδικά για να αλλάξεις οσμή, ψήνεσαι στον ήλιο, και έρχεσαι στο Ελλάντα μπας και πάρεις “τρακόσα, τετρακόσα, πεντακόσα”, μιας και εδώ όλοι παίρνουν εκτός όσων πραγματικά δικαιούνται κάτι.
Β. Επειδή είμαστε μια αφερέγγυα χώρα, πήγαινε κατευθείαν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Φράνσα. Εκεί θα πάρεις τα “πεντακόσα”.
Διαλέγεις και παίρνεις. Μια φόρα πάντως όπως είσαι τώρα, προκοπή δε θα δεις.
Είδες ο Χασάν;!

Μαζίδης Στρατής
πηγή φωτογραφίας: krasodad.blogspot.com
 
 

Ελληνα τα χρηματα που κλεβει το πασοκ-ΝΔ με τον φορο κατοικιας, αλληλεγγυης, βενζινης κλπ 



πηγαινουν στις τσεπες των ισλαμοφασιστων. Εαν το ΚΚΕ-Συριζα θελουν να βοηθησουν ας δωσουν τα δικα τους σπιτια στην Εκαλη.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΘΡΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΜΟΝΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ





πηγη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σε κατοικους Ελλαδος ΔΕΝ γινονται δεκτά τα γκριγκλις.
Εαν ειστε κατοικος εξωτερικου και δεν μπορειτε να χρησιμοποιησετε Ελληνικο αλφαβητο, θα μεταφραζω εγω τα σχολια και θα τα παραθετω διπλα η κατω απο το δικο σας.
Σχολια σε αλλη γλωσσα επιτρεπονται.